indonesische taallessen den haag dwibhumi cursus bahasa indonesia

Cursusinformatie

Na een succesvolle zomercursus gaan we in de eerste week van oktober weer van start met een nieuwe cursus Indonesische taal voor beginners en gevorderden op onze vertrouwde locatie aan de Celebesstraat in Den Haag (inderdaad, de straatnaam kan geen toeval zijn : ).

CURSUSINFORMATIE

  • Onze volgende cursus Bahasa Indonesia gaat van start op dinsdag 21 november van 19:00 uur tot 20:30 uur (basisniveau) en 20:30 uur tot 22:00 uur (intermediate/gevorderden) in Den Haag
  • GRATIS PROEFLES in de week voor aanvang (dinsdag 14 november 2017 van 19:30 uur tot 21:00 uur: alle niveaus)
  • 14 GEZELLIGE, LEERZAME EN INTERACTIEVE GROEPSLESSEN (indien gewenst uitbreiding tot 20 lessen)
  • LOCATIE: Wijk- en Dienstencentrum Het Klokhuis, Celebesstraat 4 in Den Haag
  • PRIJZEN Niveau A1 (basisniveau) 225 Euro + 59 Euro aanschaf lesboeken (deel I) en online toegang.
  • PRIJZEN Niveau A2 (gevorderde beginners/intermediate) 225 Euro + 39 Euro aanschaf lesboeken (deel II) en online toegang.
  • PRIJZEN Niveau B1 en B2 (intermediate/gevorderden) 250 Euro (het lesmateriaal wordt bepaald in overleg met docent/student, want dit is meestal maatwerk, maar kan ook alleen uit kopieerkosten bestaan).
  • Verder is er de mogelijkheid tot het volgen van privélessen, in eigen tijd, eigen omgeving en in samenspraak met de docenten. Vooral handig voor wie wil bijspijkeren. PRIJS: 30 euro p.p. per keer.

Voor inschrijven of meer informatie kunt u contact opnemen via e-mail: bahasaindonesia.dwibhumi@gmail.com of bellen naar: 06 29 33 50 31 of vul dit inschrijfformulier-cursus in en stuur dit naar bovengenoemd e-mailadres.

indonesische-taallessen-denhaag-cursus-bahasa-indonesia-dwibhumi

Voor wie? Den Haag is nog steeds de meest “Indische” stad van Nederland. Woont u in deze omgeving en wilt u vanwege uw achtergrond de taal leren of weer opvijzelen? Misschien heeft u een Indonesische partner of wilt u voor vakantie of werk het land bezoeken? Wellicht moet u er regelmatig op bezoek vanwege uw werk of werkt u hier in Nederland regelmatig met Indonesisch sprekenden? Of heeft u nog een andere motivatie? Voor u zijn onze cursussen uitermate geschikt.

Groepslessen werken stimulerend Wij geven cursussen voor beginners, maar ook als u het al een beetje of zelf behoorlijk spreekt, of uw kennis van vroeger wilt opvijzelen, bent u van harte welkom! Er bestaat de mogelijkheid om lessen in privé – of groepsverband te volgen. De praktijk wijst uit dat van het leren in groepsverband een stimulerende werking uitgaat. Bovendien is het sociale aspect ook belangrijk. Maar het is bovendien handig om met elkaar te kunnen oefenen in het spreken en luisteren (de maximale groepsgrootte is overigens ca. 10 personen).

Huiswerk? Het is uiteraard aan uzelf hoeveel tijd u wenst te steken in het leren van deze (nieuwe) taal. Zoals voor de meeste dingen geldt, wil je ergens goed in worden, dan zul je regelmatig moeten oefenen, het liefst iedere dag, al is het maar een beetje. Na iedere les wordt er huiswerk opgegeven (meestal enkele schriftelijke oefeningen, het doorlezen van enkele nieuwe grammaticale regels en/of een luister- of leesoefening.

De docenten Onze docenten, Michael Wille en Aafke de Jong, zijn afgestudeerd aan de Universiteit Leiden in de Indonesische talen en culturen. Zij kennen de toepassingen van de taal in de praktijk van het dagelijks leven, maar zijn ook op de hoogte van meer formeel taalgebruik, bijvoorbeeld voor mensen die voor een zakenreis het land zullen bezoeken. Zij geven de lessen het liefst met zijn tweeën, omdat zij elkaar goed aanvullen op theoretisch en praktisch vlak.

U kunt hier meer lezen over de achtergrond van onze docenten.

Lesmethode Ons uitgangspunt is de lesmethode van Rahman Syaifoel. Deze is opgebouwd volgens de richtlijnen van het ERK (Europees Referentie Kader), gebaseerd op het leren spreken, luisteren, schrijven en begrijpen op niveau A1, A2, B1 en B2. Bij het lesmateriaal horen leuke, korte online oefeningen die u thuis kunt maken. De lessen worden altijd aangevuld met talloze voorbeelden uit het dagelijks leven, videobeelden en handige weetjes. Daarnaast vullen we de lesmethode aan met onze eigen oefeningen op spelmatige wijze, waardoor de stof beter beklijft. Tijdens de cursus gaan we bovendien minstens éénmaal op pad om het geleerde in de praktijk te brengen of bezoekt een native speaker van het Indonesisch onze les en spelen we een rollenspel. Zo kunnen we onder andere een bezoek aan de Indonesische Ambassade brengen of besluiten we de cursus in een Indonesische toko of restaurant in Den Haag, waar u de kans krijgt om een woordje te wisselen met het personeel . . . in het Indonesisch uiteraard!

Een student: “Na vier lessen konden wij al echte gesprekjes voeren in het Indonesisch! We hebben er dan ook het volste vertrouwen in dat we over een paar maanden, tijdens onze eerste reis naar Indonesië, uit de voeten zullen kunnen met onze basiskennis van het bahasa Indonesia, opgedaan tijdens de cursus van DwiBhumi. Daarnaast zijn de lessen ook gewoon erg gezellig en worden we op plezierige wijze uitgedaagd het de volgende keer nog beter te doen!” – R. Metselaar en familie (studenten uit Zoetermeer)

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze docenten Michael Willé of Aafke de Jong.

Stuur gerust een e-mail naar: bahasaindonesia.dwibhumi@gmail.com of bel: 06 29 33 50 31

 

indonesische taallessen cursus bahasa indonesia den haag dwibhumi