Praktijkles in Restaurant Si Des

Met Valentijnsdag je Bahasa Indonesia in praktijk brengen. Dat deden de cursisten van de beginnersgroep van de dinsdagavond, die in november 2016 met hun cursus begonnen. Na 14 lessen kregen ze de gelegenheid om met het Indonesische personeel van Si Des hun eerste woordjes in praktijk te brengen. Het kwam er vooral op neer dat ze hun maaltijden en drankjes konden bestellen, maar sommigen vroegen meer dan dat en gingen ook gesprekken aan. In een ontspannen sfeer met goede typische Indonesische straatgerechten werden zo goed en zo kwaad als het kon de eerste stappen in het Bahasa Indonesia gezet. Standaardzinnetjes als ‘mau pesan…, lihat menu saja.., mau minum bir Bintang dan makan…, enz.’ was een goed begin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Cursisten van de A1-groep in Si Des